Visumvoorwaarden Vietnam

Voorwaarden visum Vietnam

Als u naar Vietnam wilt reizen moet u een visum bezitten. Zorg dat u voldoet aan alle voorwaarden van het visum Vietnam voor een probleemloze reis. Bekijk daarom alle vereisten en voorwaarden op deze pagina, voordat u start met het invullen van het aanvraagformulier.

Lees deze voorwaarden al voordat u uw vliegticket of andere reisvorm boekt; u mag bijvoorbeeld vanuit het buitenland niet op alle luchthavens arriveren.

Paspoortvereisten

De enige voorwaarde die aan uw paspoort is gesteld is dat de verloopdatum minimaal 2 maanden na aankomst in Vietnam ligt. Doordat het verblijf 30 dagen mag duren betekent dit dat het paspoort 30 dagen langer geldig moet zijn dan het visum Vietnam.

Gezondheid

U mag met uw e-visum voor Vietnam alleen reizen indien u geen gezondheidsproblemen heeft die in een van onderstaande twee categorieƫn vallen:

  • Psychische problematiek die een gevaar voor de omgeving kan vormen
  • Ernstige besmettelijke ziekten

Moment van aanvragen

U moet uw visum Vietnam minimaal drie dagen voor vertrek aanvragen. Indien mogelijk wordt geadviseerd uw aanvraag enkele weken of maanden vooraf in te dienen. In het zeldzame geval dat uw aanvraag afgekeurd zou worden is in dat geval nog ruimschoots voldoende tijd om een ander soort visum (bij de ambassade) te verkrijgen. Afkeuring vindt alleen plaats als u niet voldoet aan de voorwaarden die ook op deze pagina staan vermeld.

Veiligheidsrisico

U mag geen veiligheidsrisico vormen voor de overheid en inwoners van Vietnam. De immigratiedienst heeft het recht om reizigers te weren waarvan de immigratiedienst verwacht dat ze (mogelijk) een veiligheidsrisico vormen. Bijvoorbeeld als de naam van de reiziger voorkomt op een zwarte lijst. Deze zwarte lijsten bevatten namen van mensen die in verband worden gebracht met terrorisme, drugshandel, politiek ongewenst gedrag en andere risicogroepen. Ook als u in de afgelopen drie jaar uit Vietnam bent gedeporteerd staat u op een zwarte lijst en kunt u online geen visum Vietnam aanvragen.

Nationaliteiten

U voldoet alleen aan de voorwaarden van het visum Vietnam (de online te verkrijgen elektronische variant) als u de nationaliteit heeft van een land waarmee Vietnam een goede band heeft, waaronder Nederland, Belgiƫ en de meeste andere Europese landen.

Vietnamese bergen

Locatie van aankomst en vertrek

Zowel de locatie waarop u in Vietnam aankomt als de locatie waar u vertrekt moeten voldoen aan de voorwaarden van het visum. Let op: u moet zowel bij aankomst als bij vertrek op een van onderstaande locaties de visumcontrole passeren, u hoeft echter niet op dezelfde locatie te vertrekken als waar u bent gearriveerd. Wel moet u al bij het aanvragen van uw visum aangeven waar u zult aankomen en waar u Vietnam zult verlaten.

Reist u per vliegtuig naar Vietnam?

Uw eerste vlucht naar Vietnam (eventuele binnenlandse vluchten worden dus niet meegerekend) alsmede uw vertrekvlucht moet dan plaatsvinden op een van de volgende luchthavens: Cat Bi (Hai Phong), Cam Ranh (Khanh Hoa), Da Nang, Noi Bai (Ha Noi), Phu Bai, Tan Son Nhat (Ho Chi Minh Airport), Phu Quoc of Can Tho.

Reist u per auto of bus naar Vietnam?

Dan mag u alleen aankomen en/of vertrekken bij een van de volgende grensposten: Bo Y, Cha Lo, Ha Tien, La Lay, Mong Cai, Na Meo, Nam Can, Lao Bao, Lao Cai, Moc Bai, Cau Treo, Song Tien, Tai Trang, Tinh Bien, Xa Mat en Huu Nghi.

Over zee:

Komt u aan per boot of cruiseschip? Arriveren en vertrekken mag dan alleen op de volgende havens: Chan May, Da Nang, Duong Dong, Hon Gai, Quy Nhon, Ho Chi Minh City, Vung Tau, Hai Phong en Nha Trang.