Visum Vietnam aanvragen

Vraag een visum voor Vietnam aan

Voor een toeristische of zakelijke reis naar Vietnam is een visum verplicht. U kunt dit visum eenvoudig online aanvragen. Nadat u het formulier heeft ingevuld, de betaling heeft voldaan en de benodigde documenten heeft aangeleverd, ontvangt u het visum per e-mail. Op deze pagina leest u meer over de aanvraagprocedure van het elektronische visum voor Vietnam (e-visum).

Waarschuwing vooraf: het Visa On Arrival is niet meer beschikbaar

Voorheen was het mogelijk om bij aankomst in Vietnam een Visa On Arrival te kopen. Dat betekent dat het niet nodig was om al voor vertrek een visum aan te vragen. In 2018 introduceerde Vietnam een elektronisch visumsysteem. Sindsdien kunnen reizigers voorafgaand aan hun reis online een visum aanvragen. Sinds de uitbraak van de coronapandemie worden er geen Visas On Arrival meer verkocht. Het is niet duidelijk of dit visum ooit weer wordt ingevoerd. De eenvoudigste manier om aan de Vietnamese visumplicht te voldoen is het aanvragen van een e-visum Vietnam.

Hoe vraagt u een e-visum voor Vietnam aan?

De aanvraagprocedure begint met het invullen van het online aanvraagformulier. Daar vult u zowel al uw persoonlijke gegevens als reisgerelateerde gegevens in. U begint met het invullen van uw contactgegevens. Als u een groepsaanvraag doet, hoeft u de contactgegevens maar een keer in te vullen. Daarna vult u de reisgegevens in. Het is hierbij belangrijk dat u al weet wanneer u in het land aankomt en hoelang u wilt blijven. De geldigheidsduur van uw visum hangt af van de aankomst- en vertrekdata die u invult. Houd er rekening mee dat u met dit e-visum tot maximaal 90 dagen in Vietnam mag verblijven. Vervolgens vult u voor iedere reiziger de paspoortgegevens in en beantwoordt u enkele achtergrondvragen. Raadpleeg voor meer informatie over de aanvraagprocedure de pagina met uitleg over het visum Vietnam.

Visum Vietnam

De visumkosten voldoen
Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, kunt u de kosten van het visum Vietnam voldoen. Dit doet u eenvoudig met een van de betrouwbare en veilige betaalmethodes die beschikbaar zijn: iDEAL, Bancontact, Mastercard, Visa, American Express, PayPal, Trustly, Google Pay en Apple Pay. Het visum kost € 54,95 per persoon en voor een toeslag van € 17,50 kunt u het visum ook met spoed aanvragen.

De documenten aanleveren
Na het betalen, heeft u toegang tot uw persoonlijke statuspagina waar u de benodigde documenten kunt aanleveren. Het betreft een recente pasfoto en een scan of een foto van het paspoort voor alle reizigers voor wie u een visum wilt aanvragen. Deze documenten worden na het indienen door een visumspecialist gecontroleerd op veelvoorkomende fouten. Zodra uw documenten zijn goedgekeurd, zal uw aanvraag worden doorgestuurd naar de immigratiedienst van Vietnam.

Het visum ontvangen
De gemiddelde levertijd van het e-visum Vietnam is 13 dagen. Als u het visum sneller nodig heeft, kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Met een spoedaanvraag ontvangt u het visum gemiddeld binnen 5 dagen. U ontvangt uw toegekende visum als pdf-document via e-mail. Na ontvangst kunt u uw visum downloaden en uitprinten. U moet het visum altijd tweemaal in kleur of in zwart-wit uitprinten en meenemen op reis. Het wordt aangeraden om alle gegevens op uw toegekende visum te controleren en te kijken of ze overeenkomen met die op uw paspoort.

Zorg dat u altijd aan alle voorwaarden voldoet

Het is belangrijk dat u zowel tijdens het aanvragen als tijdens de reis aan alle voorwaarden van het e-visum voldoet. Lees deze voorwaarden daarom altijd goed door voordat u een visum aanvraagt. Zo moet uw reisdoel aan bepaalde eisen voldoen en mag u alleen via bepaalde toegestane aankomstlocaties in het land aankomen.