Visum Vietnam aanvragen

Het visum voor Vietnam aanvragen

Reist u naar Vietnam? Dan moet u een visum Vietnam aanvragen. Dit kunt u eenvoudig online regelen. Vul het formulier in en ontvang het visum per e-mail. Dit geldt zowel voor vakanties als zakenreizen. Lees op deze pagina hoe het aanvragen werkt en waar u op moet letten om zonder problemen voorbij de controlepunten te komen.

Alleen indien u een geldig visum Vietnam bezit komt u voorbij de immigratiecontrole bij de luchthaven, grenspost en/of zeehaven.

Waarschuwing vooraf: vermijdt het visum on arrival

In 2018 is het systeem van de immigratiedienst van Vietnam gewijzigd. Het is vanaf nu mogelijk uw aanvraag volledig online in te dienen en het visum Vietnam per e-mail te ontvangen. Het is dan ook niet meer aan te raden gebruik te maken van het oude visum on arrival. Die oude procedure is duurder, ingewikkelder en heeft een extra wachtrij op het vliegveld. Visa on arrival lijken soms goedkoper, doordat u alleen de kosten van de approval letter voor vertrek betaalt. Veel reizigers hebben niet in de gaten dat bij aankomst ook nog een stamping fee moet worden betaald, waardoor visa on arrival over het algemeen een stuk duurder zijn dan elektronische visums (aangevraagd via deze website).

Het visum Vietnam online aanvragen

De makkelijkste manier om een geldig visum Vietnam aan te vragen is door gebruik te maken van de online aanvraagprocedure. Hiervoor vult u uw contactgegevens, reisgegevens en paspoortgegevens in op de aanvraagsite. U kunt in één aanvraagformulier meerdere reizigers toevoegen als u in een groep reist. Vervolgens betaalt u uw aanvraag en levert u digitaal via de website een paspoortscan en digitale pasfoto aan.

Visum Vietnam

Binnen drie dagen alles geregeld

Na het aanvragen ontvangt u het visum Vietnam doorgaans binnen drie dagen, digitaal per e-mail. U moet deze printen en bij uw paspoort bewaren tijdens de reis. Verder hoeft u niets te doen; u hoeft na aankomst in Vietnam niet aan te sluiten in de rij voor de stamping fee, die is alleen noodzakelijk voor reizigers met het oude visum on arrival. U hoeft behalve de aanvraagkosten dan ook geen andere bijkomende kosten te betalen.

Uitzonderingen

Vrijwel alle reizigers kunnen gebruik maken van de online procedure voor het aanvragen van het visum Vietnam. Er bestaan echter enkele uitzonderingen. In die gevallen is het noodzakelijk een aanvraag in te dienen via de ambassade. Een consulair medewerker plakt dan een visum in uw paspoort dat past bij uw situatie en reisdoel.

Nationaliteiten

U mag uw visum alleen online aanvragen als u de nationaliteit heeft van een land dat valt binnen het e-visum programma. Nederland en België vallen hieronder, net als Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Noorwegen, Denemarken, Zweden, Polen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en nog enkele landen.

Lange verblijfsduur

Wenst u langer dan 30 dagen in Vietnam te verblijven? Ook dan is het niet mogelijk uw visum Vietnam aan te vragen middels het online aanvraagsysteem.

Voorwaarden

Behalve het hebben van een nationaliteit die niet voorkomt in bovenstaande lijst en een gewenste verblijfsduur van meer dan 30 dagen zijn er nog enkele redenen die erin kunnen resulteren dat u het visum Vietnam aanvragen niet mogelijk is via de online procedure. U moet namelijk ook aan een aantal visumvoorwaarden voldoen. Hoewel de meeste reizigers hier zonder problemen aan voldoen is het verstandig deze goed te lezen voordat u start met het visum Vietnam aanvragen.