Uitleg visum Vietnam

Alles wat u moet weten over het visum Vietnam

Het aanvragen van een visum Vietnam kan volledig online. Lees op deze pagina hoe het aanvragen werkt en waar u het online formulier vindt, zodat u probleemloos door de grenscontrole in Vietnam komt.

Het e-visum Vietnam aanvragen, stap voor stap

Vrijwel elke toerist die naar Vietnam reist kan het beste gebruik maken van het digitale visum voor Vietnam. De aanvraagprocedure van dit visum verloopt namelijk geheel online. Het is dus niet nodig eerst een bezoek te brengen aan de ambassade of aan het consulaat. Let er wel op dat u voldoet aan de visumvoorwaarden. Houd er ook rekening mee dat dit visum Vietnam maximaal 90 dagen geldig is en de geldigheidsduur afhankelijk is van de reisdata die in het aanvraagformulier worden ingevuld. U kunt bij de aanvraag kiezen of u het land één keer, of meerdere keren wilt inreizen. Voor een visum waarmee u vaker naar Vietnam kunt reizen, ook wel bekend als multiple-entry visum, betaalt u een toeslag van € 25. Hieronder leest u hoe u het e-visum Vietnam stap voor stap kunt aanvragen.

Stap 1: Het online aanvraagformulier openen

Het aanvraagformulier voor het visum Vietnam is geheel online in te vullen. Er komt dus geen papier te pas bij het indienen van uw aanvraag. Het aanvraagformulier opent u door op de onderstaande knop te klikken.

Online aanvraagformulier openen

Stap 2: Contactgegevens invullen

In het eerste deel van het formulier moet u enkele contactgegevens invoeren. U kunt met hetzelfde formulier zowel een individuele aanvraag als een groepsaanvraag indienen. Als u een groepsaanvraag indient, vult u alleen uw eigen contactgegevens in. Het is niet noodzakelijk de contactgegevens van elke reiziger op te geven. U kunt eenvoudig meerdere reizigers aan hetzelfde formulier toevoegen door onderaan het formulier op de knop ‘reiziger toevoegen’ te klikken.

Stap 3: Reisgegevens invullen

Het tweede deel van het formulier bestaat uit vragen over de reis. Het gaat hierbij om:

  • De ingangsdatum van het visum
  • De aankomst- en vertreklocatie in Vietnam
  • De datum wanneer Vietnam wordt verlaten
  • Het reisdoel
  • Het adres van een geregistreerde overnachtingsplaats

Ingangsdatum en vertrekdatum invullen

U hoeft niet in te vullen wanneer u aankomt, maar wel vanaf wanneer het visum Vietnam geldig moet zijn. U mag later, maar niet eerder dan de ingevulde ingangsdatum in Vietnam arriveren. U vult ook in wanneer u verwacht Vietnam te verlaten. Let op: de datum die u invult als vertrekdatum uit Vietnam bepaalt hoelang het visum geldig is (minimaal 14 en maximaal 90 dagen). U mag Vietnam eerder, maar niet later dan de ingevulde vertrekdatum verlaten. U moet u dus houden aan de geldigheidstermijn die u zelf heeft gekozen.

Aankomst- en vertreklocatie

Bij het invullen van het aanvraagformulier van het visum Vietnam moet een aankomst en vertreklocatie worden opgegeven. Dit kan een vliegveld, grensovergang of haven zijn. De aankomstlocatie mag anders zijn dan de vertreklocatie. Wel moeten beide locaties al bekend zijn voordat het visum kan worden aangevraagd.

Reisdoel

Het visum Vietnam kan online worden aangevraagd voor vakanties, zakenreizen, bezoek aan vrienden en/of familie of voor een doorreis naar een ander land.

Adres overnachtingsplaats

Het is niet nodig alle overnachtingsplaatsen al vastgelegd te hebben op het moment dat u het visum Vietnam aanvraagt. Wel moet er al één adres bekend zijn, bij voorkeur het eerste adres waar u gaat overnachten.

Visser in Vietnam

Stap 4: Paspoortgegevens invullen

Bij het laatste deel van het aanvraagformulier moet u de paspoortgegevens van elke reiziger invullen. Ook moet voor elke reiziger worden aangegeven of hij/zij al eerder in Vietnam is geweest en/of ooit een Vietnamese wet heeft overtreden. Na het invullen van deze informatie kunt u kiezen om nog een reiziger toe te voegen of kunt u doorgaan naar het betaalscherm.

Stap 5: Betaling uitvoeren

U kunt eenvoudig betalen met een van de veilige online betaalmethoden. De betaling van €54,95 per reiziger kan worden voltooid met gebruik van iDEAL, Bancontact, PayPal, Trustly, Google Pay, Apple Pay of creditcard.

Stap 6: Documenten uploaden

Na het voldoen van de betaling komt u op een pagina terecht waar u uw pasfoto en een scan van uw paspoort kunt uploaden. Pas nadat u deze documenten heeft aangeleverd, kan uw aanvraag worden doorgestuurd naar de Vietnamese immigratiedienst. Heeft u niet al deze documenten paraat? U kunt ze ook later uploaden. De aanvraag wordt echter pas in behandeling genomen nadat voor alle reizigers in de aanvraag een paspoortscan en pasfoto is aangeleverd.

Stap 7: Visum Vietnam ontvangen

Gemiddeld 13 dagen na het voltooien van de betaling en het uploaden van de documenten krijgt u een bevestiging per e-mail. Daarin staat een link naar uw persoonlijke statuspagina, waar u het visum (of de meerdere visa) kunt downloaden. Print het visum in tweevoud uit en zorg dat elke reiziger het visum Vietnam gedurende de gehele reis goed bewaart.