Uitleg visum Vietnam

Uitleg: alles wat u moet weten over het visum Vietnam

Sinds kort is het aanvragen van een visum Vietnam een stuk eenvoudiger geworden. Lees op deze pagina hoe het aanvragen werkt en waar u het online formulier vindt, zodat u probleemloos de grenscontrole in Vietnam voorbij komt.

Het e-visum Vietnam aanvragen, stap voor stap

Vrijwel elke toerist die naar Vietnam reist kan het beste gebruik maken van het digitale visum voor Vietnam. Dit visum is namelijk geheel online te verkrijgen; het is niet nodig daarvoor een bezoek te brengen aan het consulaat. Let er wel op dat u voldoet aan de visumvoorwaarden. Houdt er ook rekening mee dat dit visum Vietnam slechts 30 dagen geldig is en slechts eenmaal toegang biedt tot Vietnam. Hieronder leest u stap voor stap hoe u aan dit visum komt.

Stap 1: Het online aanvraagformulier openen

Het aanvraagformulier voor het visum Vietnam is geheel digitaal en online in te vullen. Er komt dus geen papier te pas bij het indienen van uw aanvraag. Het aanvraagformulier is te openen door op de onderstaande knop te drukken.

Online aanvraagformulier openen

Stap 2: Contactgegevens invullen

Het eerste deel van het formulier bestaat uit vragen over de contactgegevens van de aanvrager. Als u een groepsaanvraag indient vult u hier uw eigen contactgegevens in. Het is dan ook niet noodzakelijk de contactgegevens van elke reiziger op te geven. Het gebruikmaken van een groepsaanvraag kan met het zelfde formulier; onderaan het formulier kunt u klikken op de knop ‘reiziger toevoegen’ om het formulier uit te breiden met invulvelden voor een extra meereizende persoon.

Stap 3: Reisgegevens invullen

Het tweede deel van het formulier bestaat uit vragen over de reis. Het gaat hierbij om:

  • De ingangsdatum van het visum
  • De aankomst- en vertreklocatie
  • Het reisdoel
  • Het adres van een geregistreerde overnachtingsplaats

Ingangsdatum invullen

Het is niet noodzakelijk in te vullen wanneer u aankomt, maar wel vanaf wanneer het visum Vietnam geldig moet zijn. Het is geldig tot 30 dagen daarna. U moet arriveren en het land weer verlaten binnen deze geldigheidstermijn van 30 dagen.

Aankomst en vertreklocatie

Al bij het invullen van het aanvraagformulier van het visum Vietnam moet een aankomst en vertreklocatie worden opgegeven. Dit kan een vliegveld, grensovergang of haven zijn. Het is niet noodzakelijk op de zelfde locatie vertrekken als de locatie van aankomst. Wel moeten beide locaties al bekend zijn voordat het visum kan worden aangevraagd.

Reisdoel

Het visum Vietnam kan online worden aangevraagd voor vakanties, zakenreizen, bezoek aan vrienden en/of familie, of als doorreis naar een ander land.

Adres overnachtingsplaats

Het is niet nodig alle overnachtingsplaatsen al vastgelegd te hebben op het moment dat het visum Vietnam wordt aangevraagd. Wel moet er al één adres bekend zijn, bij voorkeur het eerste adres waar een overnachting plaatsvind.

Visser in Vietnam

Stap 4: Paspoortgegevens invullen

Het laatste deel van het aanvraagformulier van het visum Vietnam gaat over de gegevens die te vinden zijn in het paspoort van de reiziger. Ook moet worden ingevuld of de reiziger lijdt aan mentale problematiek die een gevaar kan vormen voor de omgeving, of een besmettelijke ziekte heeft. Nadat deze informatie is ingevuld kan ofwel een extra reiziger worden toegevoegd, ofwel worden doorgeklikt naar het controleer- en betaalscherm.

Stap 5: Betaling uitvoeren

In tegenstelling tot bij het visum on arrival worden bij het e-visum Vietnam alle kosten vooraf betaald. De betaling van €54,95 per reiziger kan worden voltooid met gebruik van iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard.

Stap 6: Documenten uploaden

Na het voldoen van de betaling wordt een scherm getoond waar voor elke reiziger een scan van het paspoort en een pasfoto kan worden geüpload. Dit is verplicht voor elke reiziger die in het formulier is ingevuld. Heeft u niet al deze documenten paraat? U kunt ze ook later aanleveren, de aanvraag wordt echter pas in behandeling genomen nadat voor alle reizigers een paspoortscan en pasfoto is aangeleverd.

Stap 7: Visum Vietnam ontvangen

Gemiddeld drie dagen na het voltooien van de betaling en uploaden van de bestanden wordt een bevestiging van goedkeuring per e-mail verzonden. Daarin staat een link naar de statuspagina, waar het visum (of alle visums van een groepsaanvraag) kunnen worden gedownload. Print deze in tweevoud uit en zorg dat elke reiziger diens visum Vietnam gedurende de gehele reis bewaart bij het paspoort.