e-Visum Vietnam

Het e-visum Vietnam

Gaat u op vakantie naar Vietnam? Of reist u zakelijk? U heeft altijd een visum nodig. Het e-visum Vietnam is in enkele minuten online te verkrijgen. Het e-visum is daarmee een stuk eenvoudiger aan te vragen dan de fysieke variant, waarvoor u een bezoek moet brengen aan de ambassade.

Wat is het e-visum Vietnam?

Het e-visum Vietnam is een elektronische reistoestemming, die wordt uitgegeven door de immigratiedienst. Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een dergelijke toestemming nodig om het land in te mogen reizen. Hierop wordt gecontroleerd wanneer u landt op een vliegveld, aankomt per boot of arriveert bij een grens met Laos, Cambodja of China. Hoewel het e-Visum Vietnam een digitaal document is moet u het uitprinten en bij u hebben tijdens uw reis.

Waarom is dit nodig?

De overheid van Vietnam wil weten wie het land inreist en de mogelijkheid hebben om ongewenste reizigers te weren. Net als elk land heeft ook Vietnam een zwarte lijst met ongewenste personen. Bijvoorbeeld criminelen, oorlogsmisdadigers en mensen die in verband worden gebracht met terrorisme. Om te zorgen dat zij het land niet in kunnen komen moet iedereen die het land in wil reizen een toestemming aanvragen. Voordat deze wordt verleend wordt gecontroleerd of de persoon in kwestie op een zwarte lijst staat. Als dat niet zo is, dan wordt het e-Visum Vietnam toegekend, waardoor u zeker weet dat u zonder problemen het land in zult komen. Overigens vindt deze controle bij bepaalde nationaliteiten niet vooraf maar bij aankomst plaats.

Zonsondergang in Vietnam

Hoe komt u aan het e-visum?

Het enige dat u hoeft te doen is het online aanvraagformulier invullen, de aanvraag te betalen en te wachten tot u de toestemming ontvangt. Dit duurt meestal drie dagen.

Nu het e-Visum aanvragen

Wie heeft het e-Visum Vietnam nodig?

Iedereen die naar Vietnam reist moet daarvoor een toestemming hebben, behalve de eigen inwoners van Vietnam, die zich met hun paspoort kunnen legitimeren. Dat betekent niet dat iedereen gebruik kan maken van het e-Visum. Dat is alleen toegestaan als:

  • U minder dan 30 dagen in Vietnam verblijft
  • U de Nederlandse of Belgische nationaliteit heeft *
  • U voldoet aan de voorwaarden van het e-Visum

* Behalve de Nederlandse nationaliteit is het e-Visum Vietnam ook geschikt voor inwoners van een aantal andere landen.

Wat als u geen gebruik kunt maken van het e-Visum?

Als u niet voldoet aan de eisen en voorwaarden zoals hierboven toegelicht, kunt u geen e-Visum Vietnam aanvragen. U heeft dan fysiek visum nodig. Deze kunt u verkrijgen via het consulaat of de ambassade. Houdt er rekening mee dat dit langer duurt dan de online procedure, dien een aanvraag bij de ambassade minimaal een maar liever enkele weken voor vertrek in.

Wat zijn de kosten van het e-Visum Vietnam?

U kunt het e-Visum Vietnam aanvragen via deze website. U moet dan een totaalbedrag van €49,95 betalen. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, koersopslag, aanvraagkosten en belasting. Het bedrag is tevens per persoon; als u met meerdere personen reist moet ieder een eigen e-visum bezitten. Wel is het mogelijk om in één aanvraag meerdere personen in te vullen, u hoeft dan slechts een betaling uit te voeren, maar de prijs per persoon blijft hetzelfde. Om de aanvraag zo snel mogelijk in behandeling te laten nemen kunt u uw betaling het beste uitvoeren met iDeal.

Kosten na aankomst op het vliegveld

Let op: als u op internet zoekt naar het visum Vietnam vindt u waarschijnlijk ook goedkopere opties. In dat geval wordt meestal de prijs exclusief de zogenaamde ‘stamping fee’ genoemd, die u bij gebruik van een zogenaamd 'Visa on Arrival' nog moet betalen na aankomst op het vliegveld in Vietnam. Indien u het e-visum via deze website aanvraagt betaalt u geen aanvullende kosten, dus ook niet na aankomst op het vliegveld.