e-Visum Vietnam

Het e-visum Vietnam

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit en reist u naar Vietnam voor een vakantie of voor zaken? Dan heeft u altijd een visum nodig. De gemakkelijkste manier om aan deze verplichting te voldoen, is door online een elektronisch visum aan te vragen. Het e-visum is een stuk eenvoudiger aan te vragen dan een fysiek visum, waarvoor u een bezoek moet brengen aan de ambassade.

Vraag direct een visum Vietnam aan

Wat is het e-visum Vietnam?

Het e-visum Vietnam is een elektronische reistoestemming die wordt uitgegeven door de Vietnamese immigratiedienst. Alle reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een dergelijke toestemming nodig om het land in te mogen reizen. Bij aankomst in Vietnam wordt gecontroleerd of reizigers in het bezit zijn van een geldig visum. Het e-visum Vietnam wordt digitaal verstrekt, maar na ontvangst moet u het tweemaal printen. U moet het geprinte visum gedurende uw hele reis bij u hebben, zodat u het kunt laten zien aan een douanebeambte als hierom gevraagd wordt.

Waarom is het aanvragen van een visum nodig?

De overheid van Vietnam wil weten wie het land inreist en de mogelijkheid hebben om ongewenste reizigers voor aankomst te weren. Om ervoor te zorgen dat ongewenste reizigers het land niet in kunnen komen moeten reizigers al voor vertrek een reistoestemming aanvragen. Voordat deze wordt verleend, wordt gecontroleerd of de persoon in kwestie aan alle voorwaarden voldoet. Voor reizigers van bepaalde nationaliteiten vindt deze controle overigens niet vooraf maar bij aankomst plaats. Het gaat daarbij om reizigers met een nationaliteit waarmee voor reizen tot een bepaalde verblijfsduur geen visum nodig is.

Hoe komt u aan het e-visum?

Het enige wat u hoeft te doen is het online aanvraagformulier invullen, de betaling voldoen, een aantal documenten uploaden en wachten tot u het visum ontvangt. De levertijd van het visum Vietnam bedraagt gemiddeld 13 dagen. U kunt uw aanvraag ook met spoed indienen, dan is de gemiddelde levertijd slechts 5 dagen.

Het e-visum nu aanvragen
Zonsondergang in Vietnam

Wie heeft het e-Visum Vietnam nodig?

Iedereen die naar Vietnam reist, moet een geldige reistoestemming hebben, met uitzondering van Vietnamese staatsburgers, die met hun Vietnamese paspoort kunnen reizen. Reizigers met de Duitse, Franse, Spaanse, Italiaanse of Britse nationaliteit kunnen voor een verblijf tot 45 dagen ook visumvrij naar Vietnam reizen. Voor een langer verblijf in Vietnam hebben ook deze reizigers een visum nodig. Niet iedereen kan gebruikmaken van het e-visum. Dit is alleen toegestaan als:

Wat kost een e-visum Vietnam?

Een elektronisch visum voor Vietnam kost € 54,95 per persoon. Dit bedrag is inclusief consulaire kosten, koersopslag, servicekosten en belasting. U kunt de kosten voldoen met een van de beschikbare veilige betaalmethodes: iDEAL, Bancontact, creditcard, PayPal, Google Pay en Apple Pay.

Wat als u geen gebruik kunt maken van het e-visum?

Als u niet voldoet aan de voorwaarden, kunt u geen e-visum voor Vietnam aanvragen. U heeft dan een fysiek visum nodig. Dit kunt u verkrijgen via het consulaat of de ambassade van Vietnam. Houd er rekening mee dat dit langer duurt dan de online aanvraagprocedure, omdat u eerst langs moet bij de ambassade of het consulaat om uw paspoort af te geven en vervolgens om uw paspoort weer op te halen.